Expressing Relief
Expressing Relief

Contoh Percakapan Atau Dialog Expressing Relief and Pain Dalam Bahasa Inggris & Artinya

Posted on

Penjelasan Dan Contoh Percakapan  Atau Dialog Expressing Relief and Pain Dalam Bahasa Inggris & Artinya

 

Expressing Relief and Pain

When we have problem in our life. than we can solve it, we will feel relief. In other situation, when we feel worried about something that we will face, and than we can face it. We will also feel relief. A relief is lessening or ending of pain and worry.  

Ketika kita memiliki masalah, kemudian kita dapat menyelesaikan nya, kita akan merasa lega. Dalam situasi lain, ketika kita merasa khawatir tentang sesuatu yang kita hadapi, dan kemudian kita dapat menghadapi itu, kita juga akan merasa lega. Relief mengurangi atau mengakhiri rasa sakit dan khawatir.


Referensi Materi Lainnya dari IBI yang wajib kita ketahui :


 EXPRESSING RELIEF 

  • Oh, that’s relief.
  • Thank goodness for that.
  • Thank heavens!
  • Oh, good!
  • Oh, marvelous!
  • Oh, what a relief!
  • That’s alright, then.
Expressing Relief
Expressing Relief
  • Thank God for that.
  • I’ m very relieved to hear that.
  • I’m extremely glad to hear that.
  • What a relief!
  • Good for you.
  • I’m glad it’s done.
  • I’m glad everything is running well.
  • I feel so relieved.
  • This ointment relieves my pain.
  • It’s very relaxing.
  • Oh, that’s a relief.
  • I’m very relieved to hear that.
  • Thank goodness for that.
  • I’m extremely glad to Hear that.
  • Thank heavens!
  • What a relief!
  • Good for you.
  • Oh, marvelous!
  • I’m glad it’s done.
  • Oh, what a relief!
  • I’m glad everything is running well.
  • That’s alright, then.
  • I feel so relieved.
  • Phew!
  • This ointment relieves my pain.
  • Thank God for that.
  • It’s very relaxing.

EXPRESSING PAIN 

When we get sick, we must feel pain on parts of our body. When we get accident, and we get injured because of it, we must feel pain.

Ketika kita sakit, tentu pasti kita akan merasakan sakit pada anggota badan kita, ungkin kepala, perut, gigi dan lain-lain. Atau ketika kita mendapat musibah berupa jatuh atau kecelakaan dan kita terluka. Kita pasti merasakan sakit. Dalam bahasa inggris ada ungkapan yang biasa digunakan untuk mengungkapkan rasa sakit, yaitu sebagai berikut:

 

Expressing Pain
Expressing Pain
  • Ouch! That was hurt
  • It is painful
  • It hurts me
  • I’ve got a backache/toothache/stomachache
  • I feel sore all over
  • My eyes hurt
  • My body aches./My muscles ache.
  • Oh, it’s killing me!
  • Ouch! It hurts me so much.
  • Ouch! Stop pinching me.-
  • Oh! What shall I do if he’s already married?
  • Ooh! My head aches! And my back hurts!
  • Ah! What is it?- Ouch! That hurts!
  • Aw! The pain hurts me very much.
  • It’s very painful. I can’t stand it.
  • I can’t stand it. The pain is getting worse and worse

Contoh Dialog expressing Relief and Pain

Dialog 1

Bisrin : “I’m very worried that it will be rain tomorrow, I don’t have an umbrella.” aku khawatir besok akan turun hujan, aku tidak punya payung.

Gomar : “Don’t worry, it will be sunny tomorrow. I saw the weather forecast for tomorrow, and it will turn

out good. jangan khawatir, besok akan terang kok, aku sudah lihat prakiraan cuaca untuk besok. dan besok bener pasti cerah. 

Bisrin : “Oh, what’s a relief.” oh alhamdulillah, aku lega banget.

 

Dialog 2

Satim : “Ouch!”  aduuh!!

Armin: “What’s up, tim?” ada apa tim?

Satim : “I have a headache.” aku sakit kepala.

Armin: “Poor you. I think you should take an aspirin.” wah, kasihan sekali, menurut aku kamu harus beli aspirin deh. 

Satim : “Yes, you are right. But I don’t have an aspirin. Can you buy me in the drugstore?” ya, kamu bener banget, tapi aku tidak punya aspirin. bisa tidak kamu belikan aku aspirin di apotek. 

Armin  : “All right. Wait a minute.” baiklah, tunggu sebentar ya.

Satim : “Thanks armin.” terimakasih armin.

Armin:  “You are welcome.” ya sama-sama. 


Demikianlah penjelasan materi bahasa Inggris tentang Expressing Relief and Pain, mohon maaf bila ada kesalahan, silahkan tulis saran dan komentar kamu di blog ini. selamat belajar dan semoga bermanfaat,

_Tidak ada gading yang tak retak_